Autodesk Revit Architecture Training

Praktische informatie

Duur

4 dagen van 9:00 – 16:30 uur of 7 avonden van 18:30 – 22:00 uur

Trainingsmateriaal

Nederlands studieboek en werkboek

Prijs

850 euro (excl. btw) per persoon, inclusief trainingsmateriaal, certificaat van deelname, lunch en terugkommiddag.

Inhoud van de training

  • Aan de hand van een bestaand gebouwmodel maken de cursisten kennis met de interface van Revit. Ze maken kennis met de Project Browser, het Properties menu met de Type Selector en ervaren waarom de Ribbon in Revit werkt zoals een Ribbon zou moeten werken.
  • De Views zijn onze ingang tot het gebouwmodel. Via deze ingang werk je aan het model, maar je leert ook hoe je de Views kunt instellen om op een optimale manier informatie uit het gebouwmodel te onttrekken. Je maakt doorsnedes, plattegronden en tabellen, of misschien ben je meer geïnteresseerd in het maken van een gerenderd perspectief.
  • Je leert alles over Parameters, de variabele eigenschappen die componenten hebben en die je er ook zelf aan toe kunt kennen. Daarom krijg je al een eenvoudige opdracht om een Family te bouwen en om geplaatste componenten met hun parameters in een uittrekstaat (Schedule) weer te geven. Na de cursus begrijp je wat Constraints zijn en hoe ze worden toegepast.
  • Alle tools om wanden, vloeren, daken en constructieve elementen te plaatsen passeren de revue in de vorm van een trainingsproject. Je leert ook hoe je nieuwe types kunt maken en hoe je wijzigingen kunt aanbrengen in iets dat je al hebt gemodelleerd. De structuur van het model wordt ondersteund door het aanbrengen van verdiepingen, stramienen en overige referentievlakken.
  • Het groeperen van componenten bevordert de efficiency. In voorkomende gevallen “linken” we een ander Revit project juist of maken we gebruik van een AutoCAD tekening. Het exporteren van Views van het gebouwmodel is altijd noodzakelijk omdat we samenwerken met andere partijen die niet in Revit werken. Werken ze wel in Revit of werk je samen met een collega aan een project, dan moet je het nodige weten over Worksharing.
  • Detailleren kan echt in Revit. Je zult zien dat de opbouw van het gebouw gefaseerd gebeurt. Het model evolueert tot een gebouw dat in werkelijkheid gerealiseerd kan worden. In een stadium van andere uitwerking van details, helpt het dat het model al de grove opbouw van het detail weergeeft. Je leert hoe je een detailboekje moet samenstellen en hoe je de lay-out van grootformaat prints moet maken om ze vervolgens af te kunnen drukken.
  • In deze training wordt ook tijd ingeruimd voor Conceptual Mass Modeling. Een gebouw als massastudie opgebouwd, kan in een vroeg stadium al gebruikt worden voor het berekenen van oppervlaktes en volumes. Daarnaast gebruiken we deze massa voor een energieanalyse gebaseerd op een aantal aannames en de locatie die we voor het project hebben ingesteld.

Dit en nog veel meer wordt behandeld in de Revit Architecture training.

Aanmelden