Autodesk Revit Family training

Praktische informatie

In Nederland zijn veel bibliotheken te verkrijgen, waaronder BIMslim van CAD & Company, SmartRevit van Itannex, Demodus van CADAC, 3B van ICN Solutions en BouwConnect van De Twee Snoeken. Dit neemt niet weg dat het belangrijk is om zelf componenten te kunnen maken of in ieder geval aan te kunnen passen. Omdat dit zo’n wezenlijk onderdeel is van Revit, wordt hier een aparte 2-daagse training aan besteed. De Revit Gebruikersgroep, Revitgg.nl, heeft hiervoor een aantal aanbevelingen opgesteld. Deze aanbevelingen worden in de training genoemd en gevolgd. Voor deze Family training is wel al wat ervaring met Revit vereist. Volg deze training nadat je minimaal een aantal weken met Revit aan de gang bent.

Duur

2 dagen van 9:00 – 16:30 uur
Tussen de middag wordt de lunch verzorgd.

Trainingsmateriaal

Nederlands studieboek en werkboek

Prijs

450 euro (excl. btw) per persoon, inclusief trainingsmateriaal, certificaat van deelname en lunch.

Inhoud van de training

  • Gedurende de 2 cursusdagen wordt een aantal componenten gemaakt uit diverse categorieën. Alle factoren die daarbij van belang zijn worden onder de aandacht gebracht.
  • Je leert alle “Best Practices” en afspraken. Het belang van het gebruik van Reference Planes en het creëren van stabiele, niet te zware componenten.
  • De cursist leert de verschillen tussen Family-, Project- en Shared parameters en het belang van de toepassing van de laatst genoemde. Je moet weten wanneer je iets Type en wanneer je iets Instance parameter zou maken en wat de consequenties daarvan zijn.
  • Het gebruik van Conditional Statements en formules maakt de toepassing van variabelen enorm gebruikersvriendelijk. Ook de Visibility kan hiermee aangestuurd worden maar natuurlijk kan je de weergave ook met viewinstellingen regelen.
  • Je leert op welke manieren je Solids en Voids kunt creëren. Gebruik je Profiles in een Sweep of gebruik je Generic Models in een Adaptive Component? Hoe brengen we constraints aan? Vaak wordt gebruik gemaakt van geneste componenten, maar wat voor gevolgen heeft dit voor de werking van variabelen?
  • Het wordt je tijdens de training duidelijk waarom een armatuur licht geeft, waarom een balk een opleglengte heeft en waarom een deur meestal in een muur geplaatst moet worden. Platte componenten zoals detailcomponenten of tags heb je nodig voor het documenteren van je model. Ook deze moet je zelf dus kunnen maken.

Een nuttige training die absoluut aan te bevelen is als aanvulling op de standaard Revit training.

Aanmelden